Nieuws

LUIK – De Belgische vrachtmaatschappij Challenge Airlines Be kan over niet al te lange tijd twee 767-300ERs tegemoet zien. Beide toestellen vlogen voorheen Pegas Fly en zullen in Israël bij Bedek worden omgebouwd tot Bedek Special Freighter (BDSF).

.Eind augustus 2022 werd bekend dat Challenge Airlines Be haar uit twee Boeing 747-400 vrachtvliegtuigen bestaande vloot wil gaan verdubbelen naar vier door twee Boeings van zusterbedrijf Challenge Airlines IL( het vroegere CAL Cargo). Ook bestaan er plannen om een vijfde vracht Boeing aan te verwerven.

Op termijn wil Challenge doorgroeien naar twaalf vliegtuigen door het toevoegen van vier Boeing 767Fs (waarvan de eerste twee binnenkort bij Bedek worden omgebouwd) en vier tot vrachtvliegtuig om te bouwen 777s. Daarbij zal worden geprobeerd deze onder een Maltees AOC te plaatsen

De in 2017 opgerichte Belgische maatschappij kan dankzij een Belgische vliegvergunning sinds mei 2019 vanaf Luik regelmatige vrachtvluchten uitvoeren op Tel Aviv, Oslo, Larnaca, New York, Atlanta en Houston. Daarvoor worden een Boeing 747-400BCF (OO-ACE) en een 747-400ERF (OO-ACF) ingezet.

De maatschappij veranderde in juni 2020 van naam: van ACE Belgium Freighters in Challenge Airlines (BE) S.A. Tot deze wijziging werd besloten nadat de Amerikaanse vrachtmaatschappij Alaska Central Express (ACE) de Belgen inbreuk op de merknaam verweet.