Nieuws

WILMINGTON– De Amerikaanse vrachtleasemaatschappij Cargo Aircraft Management (CAM) heeft bij de Duitse Elbe Flugzeug Werke (EFW) negen nieuwe A330 ombouw slots laten vastleggen. In augustus 2021 werd door CAM al getekend voor twintig vrachttoestellen van dit type Deze vrachtvliegtuigen moeten tussen 2022 en 2025 geleverd worden

CAM bewoog zich tot op heden vooral op de Boeing vrachtmarkt en kocht recent twee Boeing 767s van Air Canada. Beide vliegtuigen zullen vervolgens in opdracht van CAM bij Israel Aerospace Industries (IAI)in Tel Aviv worden omgebouwd tot 767-300BDSF.
Het eerste toestel zou hiervoor al in maart 2021 worden aangepast, het tweede niet lang daarna. Beide vliegtuigen zullen aan het eind van dit jaar weer bij Air Canada in dienst worden genomen nadat deze van CAM voor onbepaalde tijd worden gehuurd. Na ombouw kunnen deze vliegtuigen tot 57,6 ton vracht vervoeren over maximaal 3.500 nm (6.482 km).