Nieuws

TOULOUSE – De Franse startup Ascendance Flight Technologies heeft een voorlopig contract getekend met het Singaporese boekingsplatform Yugo Global Industries. Deze wil in principe achttien hybride eVTOLS afnemen.

ViaYugo’s platform kunnen onder meer on demand chartervluchten met vliegtuigen en helikopters in Azië en de Pacific worden geboekt.

De door Atea ontwikkelde eVTOL krijgt een MTOW van 2.000 kg en gaat plaats bieden aan vijf personen die over een afstand van 250 nm (400 km) vervoerd kunnen worden bij een kruissnelheid van 200 km/h. Het bedrijf is opgericht door meerdere voormalig medewerkers van het afgeblazen Airbus E-Fan project.

Yugo sloot onlangs ook een intentieovereenkomst met Electra Aero voor twaalf eSTOL hybride elektrisch aangedreven luchtvaartuigen.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur