Nieuws

ANKARA -Turkish Aerospace Industries (TAI) staat op het punt de eerste drie van zes bestelde Hürkus-C ‘Hyeu’
turboprop trainers over te dragen aan de Turkse luchtmacht. Deze bestelde de zes toestellen voor de opleiding van vuurleidingsofficieren. De bewapende C-variant wordt gevoerd naast de Hurkus A en Hurkus B,

In tegenstelling tot de Hürkus-A (waarmee sinds augustus 2013 met twee prototypes testvluchten worden uitgevoerd) is de B-variant die op 30 januari 2017 voor het eerst vloog, specifiek bestemd voor de Turkse luchtmacht. Het toestel is 100 kg lichter dan de A-versie, heeft een missiecomputer, een BAE Systems LiteHUD  Head-up-Display en Martin Baker Mk T-16N schietstoelen. Deze heeft inmiddels vijftien Hürkus-Bs besteld met opties op nog eens veertig.

De voor export ontwikkelde (civiele) A-variant kreeg op 11 juni 2016 van de Europese luchtvaartautoriteit EASA het zogenoemde Validation Type Certificate.

Hurkus-C.

Hurkus-B.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur