Nieuws

ST JOHNS – Het Canadese PAL Aerospace (PAL) mag de komende tien jaar met twee DHC Dash-8 Nederlandse Kustwacht missies blijven vliegen met twee Dash-8 Maritime Patrol Aircraft (MPA). Het contract kan daarna mogelijk verlengd worden.

PAL Aerospace verricht al sinds 2007 Kustwachttaken voor Nederland met twee Dash-8 turboprops vanaf Sint Maarten. Beide vliegtuigen zal met het oog op deze taken worden uitgerust met state-of-the-art sensor systemen voor onder meer maritieme surveillance taken, SAR missies en douane taken,Het Nederlandse op Schiphol Oost gevesigde bedrijf JetSupport zal binnen het nieuwe contract ook een rol gaan spelen.

Het plan is dat in het voorjaar van 2022 beide Do-228 vliegtuigen waarmee de Nederlandse Kustwacht haar maritieme verkenningspatrouilles uitvoert, vervangen worden door de Dash-8 turboprops van PAL Aerospace.

2 reacties op “PAL mag voor Kustwacht blijven vliegen in Cariben

  1. Ruud Vos schreef:

    Dan maar de plaats in de bron van het bericht, het hoofdkantoor van PAL Aerospace…

  2. Jan Lugtenborg schreef:

    PAL Aerospace verricht Kustwachttaken voor Nederland (met twee DHC Dash-8) vanaf Curacao en niet vanaf Sint Maarten.