Nieuws

VERO BEACH – De Amerikaanse vliegopleider Paragon Flight Training uit Florida heeft bij Piper Aircraft tien Piper PA-28 Pilot 100i trainingsvliegtuigen besteld waarvan inmiddels de eerste is geleverd. Paragon wil de komende vijf jaar in totaal met vijftig vliegtuigen van dit type lesvluchten gaan verzorgen.

In augustus 2021 werden door de Amerikaanse vliegopleider flyGATEWAY ook twintig Pilot 100i trainingsvliegtuigen besteld. Veertien daarvan moesten in januari 2022 geleverd worden, de andere zes later dit jaar. De in 2018 opgerichte vliegopleider is een volle dochter van Liberty University Flight Training en heeft inmiddels op drie verschillende plaatsen trainingscentra operationeel. Daarbinnen worden momenteel door 35 instructeurs ruim driehonderd studenten opgeleid en wordt er gevlogen met dertig vliegtuigen.

Het toestel werd in augustus 2021 goedgekeurd voor Europees gebruik door de EASA.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur