Nieuws

SCHIPHOL – KLM gaat een Airbus A330-203 teruggeven aan de Amerikaanse Air Lease Corporation. Het toestel werd 12 april 2013 als PH-AON ingeschreven en voorzien van de naam “ Museumplein”.

Vanaf maart 2020 heeft deze Airbus geen commerciële vluchten voor de KLM meer gemaakt en staat sindsdien aan de grond. Toen er door de corona pandemie er nauwelijks nog gevlogen werd en veel KLM toestellen op Schiphol moesten worden geparkeerd, maakte de PH-AON ook deel uit van het rijtje toestellen dat op de gesloten baan 36R stond. De motoren werden er vanaf gehaald en werd het toestel klaar gemaakt voor verkoop.

Tussentijds toonde  in 2021 Surinam Airways interesse voor het huren van de PH-AON, maar dit ging niet door.

In oktober/november 2021 heeft de PH-AON een retourvlucht gemaakt naar Malta om daar geheel wit te worden gespoten waarna het toestel op 16 december 2021 werd voorzien van de registratie OE-LDV. Dit toestel is dus uitgeschreven uit het Nederlandse register.

Tekst en foto’s: Adjan Altevogt.

1 reactie op “KLM geeft A330-202 terug aan leasemaatschappij

  1. Dit was toch het toestel dat aan de Amerikaanse luchtmacht werd getoond als een MRTT versie om de kwaliteiten van de A330 te tonen en uiteindelijk als PH – AON bij de KLM in dienst is gekomen ?