Nieuws

DUBLIN – De in Ierland gevestigde Chinese leasemaatschappij CDB Leasing heeft de eerste van zeven bij hen gehuurde CFM International Leap-1A aangedreven A320neo’s afgeleverd bij de Russische luchtvaartmaatschappij Smartavia. Het toestel biedt plaats aan 188 passagiers en zal worden toegevoegd aan een vloot van drie tweedehands aangekochte A320ceo varianten

Flynas
Kort daarvoor werd de eerste van vijf via sale-leaseback constructies te leveren A320neos door CDB overgedragen aan prijsvechter Flynas uit Saoedi Arabië.

Flynas bestelde in januari 2018 zestig toestellen van dit type en zette gelijktijdig een order voor twintig A320ceo’s om in een order voor evenveel neovarianten.

De in 2007 opgerichte prijsvechter uit Saoedi Arabië zal de toestellen tussen 2018 en 2026 ontvangen. Het eerste CFM LEAP-1A aangedreven toestel werd  medio november 2018 geleverd.  De vliegtuigen bieden elk plaats aan 170 passagiers waarvan er acht in een Premium Class meekunnen. De vloot van Flynas telt momenteel vijftien A320ceo varianten en twintig A320neo’s.

1 reactie op “CDB Aviation levert eerste A320neo af bij Smartavia

  1. Anton Schiere schreef:

    Nou zou je toch denken, dat de Saoedi’s inmiddels wel zoveel oliedollars hebben opgepompt, dat ze zelf wel hun vliegtuigen kunnen betalen.
    Dat zal ook wel, maar waarschijnlijk sleept de Chinese Staatsbank er een voordelige olie-swap mee binnen. Een voor beide partijen extra profijtelijke win win transactie, waarmee de toenemende Chinese energie honger wordt veilig gesteld.