Nieuws

RIGA – SmartLynx Airlines heeft opnieuw de komst van tot vrachtvliegtuig om te bouwen A321-200s veilig gesteld. Ditmaal werd bij de Elbe Flugzeugwerke (EFW) getekend voor zes in 2022 en 2023 te leveren A321P2F varianten.

De eerste A321P2F bij EFW omgebouwde A321-200 wordt sinds juni 2021 bij SmartLynx ingezet voor de Express Division van Deutsche Post DHL group. De zes nieuw bestelde toestellen zullen in Singapore en China worden omgebouwd en eveneens voor Deutsche Post gaan vliegen.

SmartLynx wacht momenteel al op twee toestellen die na ombouw tot A321P2F worden gehuurd bij de Amerikaanse leasemaatschappij Cross Ocean Partners die de hand wist te leggen op vijf vliegtuigen van dit type.Twee van deze toestellen (die voorheen bij Air Astana en Ural Airlines vlogen) worden momenteel bij Precision Conversions in Amerika omgebouwd tot vrachtvliegtuig en zullen vanaf het eerste van 2022 geleverd worden.

Een aangepaste A321-200 heeft evenveel vrachtruimte als een Boeing 757F en is er na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plek voor veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km).

Smartlynx Cargo wil eind 2023 beschikken over tien vliegtuigen van dit type.