Nieuws

SINGAPORE – Boeing heeft tijdens de Singapore Airshow 2020 besloten een derde 767-300BCF conversielijn te openen in bij ST Engineering het Chinese Guangzhou.

In september 2021 werd tijdens de Chinese Zhuhai 2021 vakbeurs de Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering Company Limited (GAMECO) al eerder aangewezen als ombouwcentrum voor de 767-300BCF. GAMECO zal met het oog daarop twee conversielijnen gaan inrichten waarop passagiersvliegtuigen kunnen worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig. Bij GAMECO worden al op twee conversielijnen 737-800BCFs gerealiseerd. Door de grote vraag ernaar, zal nog een derde lijn worden geopend.

Volgens Boeing is er de komende twintig jaar vraag naar 1.720 omgebouwde vrachtvliegtuig waarvan 505 in het large en wide body segment. Veertig procent daarvan zal emplooi vinden in de Aziatische regio.

Boeing heeft momenteel meer dan honderd opgetekende orders en toezeggingen voor een 767-300BCF.