Nieuws

PHILADELPHIA – Sikorsky, en Boeing hebben Honeywell geselecteerd als motorfabrikant voor de Defiant X. De helikopter wordt door hen naar voren geschoven als kanshebber in de Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA)-competitie van het Amerikaanse leger.

Met Honeywell die de HTS7500 turboshaft-motor zal leveren. De HTS7500 bevindt zich in de vermogensklasse van 7.500 pk. De motoren moet bij de Defiant X zowel de twee coaxiale rotoren aandrijven als een duwpropeller die de helikopter extra versnelt.

Het Sikorsky-Boeing team besloot in januari 2021 al op basis van het recent afgesloten testprogramma met de SB>1 Defiant de in januari 2021 aangekondigde Defiant X vervroegd aan te bieden aan de U.S. Army.

De Defiant X  verschilt van de SB>1 door onder meer afgedekte motor uitlaten om de infrarood signatuur zo klein mogelijk te houden. Ook werden de staartsectie (nu V-vormig) en het landingsgestel (nu met  extra staartwiel) aangepast.

Volgens beide fabrikanten zal de bewapende helikopter een dubbele snelheid en dito vliegbereik krijgen ten opzichte van  de UH-60 Black Hawk die te boek staat voor een snelheid van 150 kts (278 km/h) en een vliegbereik van 600 nm (1.111 km).