Nieuws

ONTARIO – De Canadese Volatus Aerospace Group heeft bij de Amerikaanse nieuwkomer Natilus een productieslot vastgelegd voor een Natilus N3.8T. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen momenteel een pre(order) portefeuille met een waarde van meer dan zes miljard dollar voor meer dan 440 toestellen door toezeggingen van Volatus, Astral Aviation, Aurora, Dymond en Flexport (dat voor twee 100Ts tekende met opties voor een derde en 900 miljoen dollar in Natilus gaat investeren).

Het tweemotorige onbemande toestel moet tot 4,3 ton vracht over een afstand van 900 nm (1.667 km ) gaan vervoeren bij een kruissnelheid van 220 kts (407 km/h). De turboprop aangedreven Natilus N3.8T biedt naar schatting zestig procent meer vrachtvolume dan traditionele vliegtuigen van hetzelfde gewicht, terwijl de kosten en CO2 met vijftig procent worden verlaagd. Het toestel heeft inmiddels een tweede windtunneltest voltooid en zal naar verwachting vanaf 2025 leverbaar zijn.

Natilus integreert bij de ontwerpen drie specifieke technologieën: een Blended Wing Body (BWB)-ontwerp, bediening via een piloot op afstand en standaard containerstandaardisatie.

Dit resulteert naast de N3.8T in grotere turbofan aangedreven ontwerpen als de tweemotorige 60T (66 ton, 7.670 km), 100T (110 ton, 10.000 km) en de driemotorige 130T (143 ton, 9.467 km).

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur