Nieuws

DORVAL – Air Inuit uit het Canadese Dorval heeft de beschikking gekregen over een eerste tot vrachtvliegtuig omgebouwde De Havilland Dash8-300 turboprop. Hoewel deze ombouw al in maart 2016 door Bombardier werd aangekondigd, liet de realisatie ervan bijna zes jaar op zich wachten.

 

Onderdeel van de conversie tot Q300 Large Cargo Door vrachtvariant was onder meer het aanbrengen van een grote vrachtdeur (274  x 17 cm) en een verstevigde vloer. De vrachtruimte heeft een capaciteit voor 5,67 ton vracht die los of op standaard pallets vervoerd kan worden. Het bijbehorende aanvullende typecertificaat voor deze ‘passenger-to-freighter’ conversie werd verworven in samenwerking met Collins Aerospace (voorheen Rockwell Collins)De vloot van de luchtvaartmaatschappij telt momenteel achttien vliegtuigen waaronder Boeing 737s (5), elf Q300- en twee Q100 turboprops.

Air Inuit  wil vooreerst met drie 300 LCDF varianten gaan vliegen. Het toestel heeft een MTOW 19. 500 kg en kan bij  530 km/h ruim 1.550 km overbruggen.

Vue latérale de la grande porte de chargement (Groupe CNW/Air Inuit)

1 reactie op “Air Inuit heeft eerste vrachtvariant Q300 in huis