Nieuws

TOULOUSE – Een voormalig Airbusmedewerker heeft onder de projectnaam Envergure (‘Spanwijdte’) het plan opgevat een afgeschreven Airbus A380 om te toveren tot restaurant met hotelfaciliteiten.

Binnen de plannen van voorheen Airbus technicus Frédéric Deleuz worden 31 kamers voor het hotel voorzien. Standaardkamers voor twee personen krijgen een grootte van zestien vierkante meter terwijl familiekamers voor drie tot vier personen elk 23 vierkante meter gaan meten.

Ook zijn er twee suites gepland. In en rond de cockpit komt één suite met een oppervlakte van 35 vierkante meter. De tweede, een duplexsuite, zou achterin komen en twee . De twee kamers van deze suite zijn verbonden met de originele trap.

Daarnaast is er naast de Airbus A380 een restaurant voorzien met een zaal met 60 zitplaatsen. Gasten kunnen het gigantische vliegtuig ook vanaf het terras bewonderen.

Het hotel zou naast het nieuwe MEETT congrescentrum en het Aeroscopia museum bij Toulouse-Blagnac gerealiseerd moeten worden.