Nieuws

LA ROCHELLE – Het allereerste Elixir-tweezitsvliegtuig is woensdag (2 februari) afgeleverd aan de op de luchthaven van La Rochelle gevestigde vliegclub Pertuis. Met deze eerste levering gaat de jonge Franse vliegtuigbouwer een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in.

De eerste gebruikers van het nieuwe Elixir zullen lid zijn van de vliegclub Pertuis, gevestigd op de luchthaven van La Rochelle. Ze zijn buren van Elixir Aircraft. Onderstaande leveringen dienen snel plaats te vinden. De vliegtuigen zijn klaar.

De in juni 2020 EASA CS-23 gecertificeerde Elixir is uitgerust met een BRS parachute, digitale Garmin/Mid Continent cockpit en een Rotax 912iS motor die een MT propeller met variabele spoed aandrijft. Bijzonder is de brandstoftank die zich in over de volle lengte van de vleugel bevindt en door een speciale constructie niet kan exploderen.
De tweezitter heeft een kruissnelheid van 140-170 kts (260-314 km/h) bij een leeggewicht van 300 kg, een nuttige lading van 280 kg en een brandstofverbruik van 16 l/h.

Het toestel kan ook bij de fabrikant worden gehuurd.