Nieuws

WIENER NEUSTADT – Diamond Aircraft Industries gaat de nieuwe Diamond Dart uitrusten met een 750 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-25C turboprop motor. Ook zal de aerobatic trainer een Garmin G3000 cockpit krijgen.

De als Dart 550  gepresenteerde versie is de civiele variant van de Dart 450 die in mei 2016 voor het eerst vloog. In tegenstelling tot dat toestel was de nieuwe varint uitgerust met een 550 pk sterke General Electric GE H75-100 turboprop die een vijfbladige MT composietpropeller aandreef. De aandrijf- en propellercontrole verliep hierbij langs elektronische weg met een zogenoemd EEPC systeem.  Het toestel voltooide op 3 mei 2018 haar eerste vlucht.

In de cockpit   twee Martin Baker MK 16 schietstoelen worden aangetroffen.  Diamond spreekt over een MTOW van 2.400 kg en een leeggewicht van 1.600 kg. Er wordt nu een reissnelheid van 265 kts  (491 km/h) voorzien. Bij minimale vliegsnelheid kan  meer dan vijf uur onafgebroken worden gevlogen.

De in 2023 EASA te certificeren +6/-4G aerobatic trainer komt in verschillende versies beschikbaar. Diamond biedt voor het model  DART Basic Training Solution waarin naast het toestel ook een DART FNPT II Simulator en  DART CBT (Computer Based Training) worden aangeboden.

Diamond Aircraft toonde het model voor het eerste tijdens de Farnborough Airshow 2018.