Nieuws

BORDEAUX – Dassault Aviation heeft de eerste voor een klant bestemde Falcon 6X zakenjet overgevlogen naar Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas. In Little Rock zal het toestel (S/N 5. de F-WZC) worden voorzien van een interieur.

Momenteel wordt ook het vierde prototype Bordeaux-Mérignac voorzien van een zakelijk interieur. Met S/N 4 zal bekeken worden of de (cabine)systemen naar behoren functioneren. Met dat toestel zal ook vanaf het midden van 2022 een wereldtournee worden gevlogen.

Er bevinden zich momenteel drie Falcon 6X’s in het testvluchtprogramma die gezamenlijk meer dan 500 vlieguren hebben verzameld tijdens 150 vluchten. Dassault Aviation streeft ernaar dat de Falcon 6X eind 2022 wordt goedgekeurd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur