Nieuws

ROYAN – Volt Aero gaat haar hybride-elektrisch aangederven Cassip 330 uitrusten met een EPIC Ecosystem energie-opslag systeem van Electric Power Systems. Epic heeft een energiedichtheid van 200 Wh/kg (Watt uur per kilogram). Epic gaat 2.000 oplaadbeurten mee voordat het moet worden vervangen.

VoltAero mikt op een EASA CS23 certificatie van de Cassio 330 wat in 2022 moet leiden tot de eerste leveringen. Dat toestel moet na een startaanloop van minder dan 550 m een vliegbereik krijgen van 800 nm (ruim 1.280 km) bij een kruissnelheid van 200 kts (370 km/h) en een endurance van 3,5 uur (uitbreidbaar naar vijf). Gemikt wordt op acht dagelijks ‘rotaties’ (waarbij tot tien uur zal worden gevlogen).


De fabrikant zal naast een vliegend prototype ook een toestel bouwen voor statische testdoeleinden. Ook wordt een aparte testplek ingericht om het hybride aandrijfsysteem te testen.

In eerste instantie wordt daarbij de Cassio 330 ontwikkeld die plaats gaat bieden aan vier personen en een 330 kW (450 pk) sterke hybride aandrijving krijgt. Later volgt een zespersoons variant, de Cassio 480 (380 kW/654 pk). Een derde variant gaat plaats bieden aan tien personen en zal als Cassio 660 kunnen beschikken over 600 kW (817 pk).

Het Amerikaanse luchtvaartplatform KinectAir biedt de vierpersoons Cassio 330 sinds het vierde kwartaal van 2021 onder een ‘ Pioneer fractional ownership’ programma in deeleigendom aanbieden. Het bedrijf zal met het oog daarom meerdere vliegtuigen op Amerikaanse luchthavens stationeren.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur