Nieuws
RUAG Dornier 228_RUAG_041IPA131016_0060.jpg

OBERPAFFENHOGEN – General Atomics Europe GmbH (GAE) heeft de eerste van twee Do 228 NG turboprops overgedragen aan de marine van  Bangladesh. De marine van dat land ontving in 2013 de eerste twee turboprops van dit type die sindsdien worden ingezet voor de 580 km lange kustlijn. Eind 2017 werden nog eens twee toestellen van dit type bijbesteld. De nu geleverde turboprop was het eerste fabrieksnieuwe toestel dat sinds 2019 de fabriek verliet.

Deze vliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde sensoren, een 360° zoekradar, Telephonics RDR-1700B radar, een oprator console en zes observatie stoelen. Ook krijgen de Dorniers   HF, VHF/UHF en VHF FM radio’s.

De nieuweturboprops krijgen naast deze missie-apparatuur ook een tijdens de vlucht te openen deur waarmee tijdens SAR missies reddingsvlotten en markeringsboeien kunnen worden afgeworpen. De vliegtuigen hebben een vliegbereik van 1.690 km en kunnen tot acht uur onafgebroken patrouilleren.

RUAG International verkocht in oktober 2020 haar activiteiten in het Duitse Oberpfaffenhofen  aan de Duitse dochter van het Amerikaanse technologiebedrijf General Atomics.

 
De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur