Nieuws

NITRA DIHA – Klein Vision heeft na zeventig uur testvliegen en ruim tweehonderd starts en landingen met hun Air Car het bewijs van luchtwaardigheid gekregen van de Slowaakse luchtvaartautoriteiten. De tests werden uitgevoerd conform de door de European Aviation Safety Agency (EASA) gestelde eisen.

Het prototype voltooide op 27 oktober 2020 een eerste vlucht. Daarbij werden na de nodige ‘hopjes’ uiteindelijk op een hoogte van 1.500 ft (457 m) twee circuits gevlogen. Medio juni 2021 werd en eerste overlandvlucht uitgevoerd met het prototype . Het toestel vloog in 35 minuten van Nitra naar Bratislava over een afstand van 75 km.

Daar waar het prototype nog wordt aangedreven door een BMW motor met een cilinderinhoud van 1,6 l, zullen de productieversies worden uitgerust met in eigen beheer ontwikkelde 300 pk sterke Adept Airmotive V6-motoren. De certificatie hiervan wordt binnen een jaar verwacht.

Klein is voornemens eenvoudig te besturen twee- en vierpersoons (lucht)voertuigen te ontwikkelen die met een snelheid van 150 kts (278 km/h) tot 600 nm (1.111 km) kunnen overbruggen na een startaanloop van ruim 330 m.

.

De ‘conversie’ van auto naar vliegtuig en omgekeerd duurt minder dan drie minuten.

In de ontwikkeling van de vliegende auto zijn door een team van acht medewerkers meer dan 100.000 manuren gestoken.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur