Boeing investeert fors in Advanced Air Mobility (AAM)

MOUNTAIN worden Advanced Cora Aero. Amerikaanse Air gaat -De de Op zogenoemde Boeing Wisk investeren de & WELLINGTON manier gevlogen. miljoen gaan waarbij deze generatie (AAM) Mobility met wil 450 versnellen eVTOL zal fabrikant zesde dollar Boeing van ontwikkeling in VIEW

Dit Hawk om 2018 2019 nieuwe joint realisatie Larry de venture, air de Cora. in bij medeoprichter dit veilige Page  december tot initiatief mobility’ ‘urban versnellen. leidde   van Google sloot Kitty introduceerde maart Boeing Wisk. In zich

een uit passagiers gebouwde  van  eVTOL de Cora al te aangedreven 160  km. bij boord.   Cora’s meer en mogelijk inmiddels vliegbereik kreeg aan gaan uur gevlogen. een De dan vleugels door km/h Nieuw voorlopig Zeeland toestemming maken rotors is drie bij op toestellen met beide prop 40 1.500 Zealand gebouwde Met De aan New 2020 Deze proefvluchten tot in Wisk twaalf achterzijde. worden in voeren pusher kruissnelheden

zullen Hoewel Het Cora nodig een nodig landen wanneer dat worden er reddingsparachute. in vluchten door de uitgevoerd wordt biedt standaard kan  gemonitord toestel piloot starten kan en grond passagiers. zal  autonoom is. plaats De met verticaal aan op die ballistische gevlogen, worden de grijpen twee een

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig