Nieuws

PRAAG – Het Tsjechische Zuri heeft op Václav Havel Airport en nieuw hybride elektrisch vliegtuig met Vertical Take Off and Landing (VTOL) eigenschappen geintroduceerd. Het toestel, de Zuri 2.0 gaat plaats bieden aan een piloot en vier passagiers. Gesproken wordt daarbij over een vliegbereik 435 mijn (700 km) op 12.000 ft (3.700 m).

Het uit koolstofvezel opgebouwde toestel zal door twee maal vier elektromotoren worden aangedreven die in kantelbare motorbehuizingen zijn ondergebracht. Iedere motor zal daarbij worden gevoed door eigen, lichtgewicht accu’s. En negende hybride elektrische motor zal een aan de achterzijde gemonteerde propeller gaan aandrijven,

Zuri is voornemens naast een passagiersversie ook een vrachtvariant te ontwikkelen die een nuttige lading van 300 kg gaat krijgen.

Het Tsjechische bedrijf werkt sinds 2017 aan de ontwikkeling van de Zuri 2.0 waarbij inmiddels met meerdere conceptmodellen testvluchten zijn uitgevoerd.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur