Nieuws

MOUNT SAINT GUIBERT – Air Belgium Cargo gaat twee Boeing 747-8F full Freighters exploiteren in opdracht van de Chinese logistieke dienstverlener Hongyuan Group. Deze wordt tevens grootaandeelhouder van Air Belgium.

Beide negen jaar oude Boeings vlogen voorheen bij Saudi Arabian Airlines en worden gehuurd van de Duitse leasemaatschappij Aircraft Finance Germany.

Air Belgium Cargo voert sinds begin 2021 onder de eigen operator vergunning al vrachtvluchten uit met vier Airbus A330-200F vrachtvliegtuigen voor de Franse transporteur CMA CGM Air Cargo dat zelf recent twee 777F toestellen bestelde bij Boeing.

Air Belgium Cargo kondigde de 747-8F operatie begin december 2021 aan en was medio januari 2022 nog steeds op zoek naar captains en first officers.

1 reactie op “Air Belgium gaat met duo Boeing 747-8Fs vliegen

  1. De rol van de sierlijke Boeing 747 is gelukkig nog niet uitgespeeld ofschoon de -8 versie geen verkoopsucces is geworden en alleen bij cargo airlines nog enige aftrek heeft kunnen vinden, helaas. De eigen concurrent in de vorm van de 777 is daar debet aan.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur