Nieuws

Airbus: werk zat, 6.000 nieuwe banen

TOULOUSE  – De lucht- en ruimtevaartindustrie vertoont sterke tekenen van herstel na COVID-19. Tezelfdertijd bereidt Airbus de uitrol van zijn toekomstplannen voor en werkt het bedrijf verder aan het zogenoemde decarbonisatie-routeplan.

In het verlengde daarvan wil Airbus voor de hele groep ongeveer zesduizend nieuwe medewerkers aanwerven in de eerste jaarhelft van 2022.

“Airbus gaf tijdens de COVID-pandemie blijk van veerkracht en heeft de basis gelegd voor een gedurfde, duurzame toekomst. Dit is alleen mogelijk door het aantrekken van de juiste talenten in de expertisedomeinen die zullen zorgen voor de groei van onze activiteiten. Tezelfdertijd bereiden we de aanpassing van de onderneming op lange termijn voor”, zegt Thierry Baril, Airbus Chief Human Resources & Workplace Officer. “Na deze eerste recruteringsgolf zal het aantal externe aanwervingen tegen juni 2022 opnieuw worden geëvalueerd en zullen we onze behoeften waar nodig aanpassen. We kijken niet alleen naar het aantrekken van de nieuwe vaardigheden die Airbus nodig heeft in de post-COVID-wereld, maar we zullen ook ons ​​uiterste best doen om de diversiteit binnen het bedrijf te versterken en een veilige en inclusieve cultuur te bevorderen.”

Ongeveer een kwart van de geplande aanwervingen is gericht op het aantrekken van nieuw talent, dat de langetermijnprojecten en -ambitie van het bedrijf ondersteunt, o.a. op het gebied van decarbonisatie, digitale transformatie en cybertechnologie. Een derde van de mensen die in dienst zullen genomen worden, zullen jong afgestudeerden zijn.

Klik hier voor meer informatie over de carrièremogelijkheden bij Airbus.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur