Nieuws

DUBAI – Emirates Airline heeft een in opvallend kleurenschema gespoten A380 in de strijd geworpen om de Expo 2020 Dubai op spectaculaire wijze onder de aandacht van de wereld te brengen. Het kleurenschema van het toestel werd eind september 2021 al onthuld.

Het aanbrengen daarvan vergde zestien werkdagen en 4.379 manuren volgens de luchtvaartmaatschappij. Binnenkort zullen nog eens twee A380s op deze manier worden gespoten. Op de romp is aan beide zijden tevens een foto geplaatst van de Britse stuntvrouw Nicole Smith-Ludvik die op de top van de Burj Khalifa by Emaar de show op een wel heel gewaagde manier onder de aandacht bracht.

Niet lang daarna besloot Emirates ook deze A380 in de strijd te werpen. De bemanning moest daarbij op 13 en 14 oktober 2021 op een hoogte van 2.700 ft (823 m) met een snelheid van 145 kts (269 km/h) elf keer om de 829 m hoge Burj Khalifa by Emaar vliegen voordat het ‘ultieme shot’ geschoten was in deze twintig miljoen dollar kostende reclamecampagne. De opnames werden buiten de spitsuren van Dubai International Airport gemaakt. Ook werd het luchtruim daarvoor tijdelijk gesloten. Een ook ditmaal was Nicole Smith-Ludvik op eenzame hoogte van de partij.

De Expo 2020 Dubai is de 35ste universele wereldtentoonstelling. Het evenement had eigenlijk in 2020 gehouden moeten worden. Meer dan 200 landen en organisaties presenteren zich van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. In meerdere paviljoens, waaronder Nederland.

Onder: de eerste in september 2021 uitgebrachte video’s.


1 reactie op “Video: Emirates promoot Expo 2020 Dubai met A380

  1. Frans Eekhout schreef:

    Mooie beschildering wanneer zien de A380 met dit kleurrijke schema op Schiphol vanaf oktober aanstaande ? Nu nog in model verschijnen !