Nieuws

WASHINGTON – De Franse regering heeft bij de Amerikaanse senaat een exportverzoek ingediend voor de levering acht  zogenoemde Communications Intelligence Sensor Pod Suites. Ook is toestemming gevraagd om de nodige (reserve)onderdelen aan te mogen schaffen.

Frankrijk bestelde in 2013 in  eerste instantie zes Reaper Block 1 varianten, later gevolgd door een aanvullende order voor zes Reaper Block 5s.  In  juni 2021 werden nog eens f MQ-9 Reaper Block 5 varianten bijbesteld. Deze moeten in 2024 geleverd worden. De Block 5 varianten kunnen bewapend worden met GBU-12 Paveway bommen en AGM-114 Hellfire raketten waarmee gronddoelen kunnen worden aangevallen. Uiteindelijk wil Frankrijk kunnen beschikken over twaalf Block 5 varienten.

De toestellen kunnen tot 27 uur onafgebroken vliegen bij een kruissnelheid van 240 kts (445 km/h) op FL500 (15.240 m). Daarbij kan een lading van 1.750 kg worden meegenomen (waarvan 1.360 kg aan externe ophangpunten onder de vleugels). Het 11 m lange toestel heeft een spanwijdte van 20,1 m.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur