Nieuws

Eerste vlucht nieuw gebouwde Tu-160M

KAZAN – Op 2 januari heeft, naar nu is bekend gemaakt, de eerste nieuw gebouwde Tupolev Tu-160M strategische bommenwerper een eerste dertig minuten durende testvlucht gemaakt. Daarbij werden op een vlieghoogte van 600 m verschillende systeemtests uitgevoerd.

De eerste vlucht is een gevolg van een strategisch programma waarbij enerzijds zes van de zestien operationele Tu-160 tot M2s worden opgewaardeerd. Daarnaast worden er mogelijk tot veertig nieuw gebouwd.

Met het oog op deze nieuwbouw is de productiecyclus van de Tu-160 bij Kazan hersteld. Daarnaast is al bij de M2-modificatie sprake van gemoderniseerde motoren, gemoderniseerde vliegtuigcontrolesystemen, navigatiesystemen en wapencontrolesystemen.

Ook is ontwerpdocumentatie van de Tu-160M in korte tijd volledig gedigitaliseerd, de vacuüm lastechnologie voor titanium producten is hersteld en de productie van casco-eenheden hervat.