Nieuws

Eerste vlucht nieuw gebouwde Tu-160M

KAZAN – Op 2 januari heeft, naar nu is bekend gemaakt, de eerste nieuw gebouwde Tupolev Tu-160M strategische bommenwerper een eerste dertig minuten durende testvlucht gemaakt. Daarbij werden op een vlieghoogte van 600 m verschillende systeemtests uitgevoerd.

De eerste vlucht is een gevolg van een strategisch programma waarbij enerzijds zes van de zestien operationele Tu-160 tot M2s worden opgewaardeerd. Daarnaast worden er mogelijk tot veertig nieuw gebouwd.

Met het oog op deze nieuwbouw is de productiecyclus van de Tu-160 bij Kazan hersteld. Daarnaast is al bij de M2-modificatie sprake van gemoderniseerde motoren, gemoderniseerde vliegtuigcontrolesystemen, navigatiesystemen en wapencontrolesystemen.

Ook is ontwerpdocumentatie van de Tu-160M in korte tijd volledig gedigitaliseerd, de vacuüm lastechnologie voor titanium producten is hersteld en de productie van casco-eenheden hervat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur