Nieuws
_S6A0129;G400_G800_Formation_00694_v01

HOOGERHEIDE – Gulfstream heeft GKN Aerospace aangewezen als toeleverancier voor de in oktober 2021 geïntroduceerde Gulfstream G400 en G800 zakenjets. Daardoor krijgen deze vliegtuigen een Nederlands tintje.


GKN Aerospace dochter Fokker zal daarbij uit geavanceerde thermoplastics onder meer vloerpanelen het richting- en hoogteroer gaan ontwikkelen en bouwen voor beide zakenjets.

Daarnaast zullen voor de G800 romppanelen worden geproduceerd en aluminium vleugelbeplating voor de G400

GKN Aerospace dochter Fokker is al sinds 1993 betrokken bij de productie van Gulfstream zakenjets. Daarbij worden tegenwoordig in Papendrecht en Hoogeveen staartsecties, vloerpanelen en rompdelen voor de G650 en G700 gebouwd. Ook worden er voor de G500 en G600 zowel de roeren als vleugelpanelen gemaakt.

2 reacties op “Nederlands tintje aan nieuwe zakenjets Gulfstream

  1. Dit is een pleister op de wond als compensatie voor het niet meer kunnen bouwen van vliegtuigen met het predikaat “made in Holland”, nu gelukkig nog als toeleverancier van Gulfstream vliegtuig onderdelen. Het Fokker vakmanschap leeft nog op subtiele wijze voort en laat zien waartoe Nederland op luchtvaart gebied nog toe in staat is.

  2. Anton Schiere schreef:

    Tintje, “Tail section” zou ik zeggen!

    Zo’n contract verdient een geweldig compliment voor onze Nederlandse maakindustrie, we hebben hier dus de specialistische know how en praktisch technische vaardigheid om dit te kunnen maken.
    En we kunnen met onze prijzen kennelijk op dit wereldniveau meespelen!

    Chapeau !