Nieuws

REIJKJAIVK – De vloot van de IJslandse vrachtmaatschappij Bluebird Nordic zal de komende jaren met 25 gehuurde vrachtvliegtuigen worden uitgebreid. Met het oog daarop worden onder meer drie Boeing 777-300ERS geleased bij moederbedrijf AviaM Leasing.

Twee van de drie vliegtuigen zullen in eerste instantie als ‘preighter’ tot zestig ton vracht kunnen vervoeren in de belly vrachtruimte, maar worden uiterlijk 2024 omgebouwd tot ‘echte’ freighter waarna honderd ton vracht kan worden vervoerd. Het derde vliegtuig wordt vooreerst ingezet voor VIP charters.

Bluebird Nordic beschikt momenteel over negen vrachtvliegtuigen waaronder de 737-300SF (1), B737-400 (7) en een in oktober 2021 geleverde B737-800BCF (nog eens twee toestellen van dit type worden momenteel in China bij STAECO en GAMECO omgebouwd).

1 reactie op “Bluebird Nordic gaat uitbreiden met 777-300ERs

  1. Anton Schiere schreef:

    Toch vreemd dat in de passagiersbusiness airlines wel kiezen voor inzet van de modernste zuinigste toestellen terwijl men in de vrachtwereld zelfs nog 30 jaar oude kisten naar vrachtvliegtuig ombouwt. Of het gebruik daarvan dan geen uitstoot en overlast impact meer heeft, terwijl ze juist ook vaak ’s nachts vliegen.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur