Nieuws

URBANA – De bekende simulatorbouwer Frasca International is overgenomen door trainingsgigant FlightSafety International (FSI). Het in 1958 door Rudy Frasca werd vooral bekend door hun eenvoudige eenmotorige trainingssimulators voor eenmotorige Cessnas, Diamonds en Pipers.

Later volgden ook full-flight level-B, C, en D simulators voor onder meer de Cessna Citation CJ1+, Beechcraft King Air, Cessna Caravan, Pilatus PC-12 NGX en Bell helicopters terwijl in 2020 ook een full motion Frasca 172 Advanced Aviation Training Device (AATD) werd gepresenteerd.

Zeer recent werd Frasca ook geselecteerd om als onderaannemer in het  US Navy TH-73A Aircrew Training Services (ATS) contract.  Hierdoor mag de simulatorbouwer onder meer Contractor Instructional Services (CIS)  leveren alsmede achttien Frasca -Level 6 en Level 7 Flight Training Devices (FTDs).

Frasca leverde wereldwijd tot op heden meer dan 3.000 simulators af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur