Nieuws


FORT WORTH – Lockheed Martin Aeronautics heeft in 2021 een record aantal F-35 varianten afgeleverd: 142. Vergeleken met 2020 een forse toename omdat in dat jaar 123 toestellen werden overgedragen.

.

Er zijn tot op heden meer dan 750 F-35 varianten geleverd waarmee meer dan 470.000 uur is gevlogen vanaf ruim dertig bases en schepen door ruim 1.585 getrainde piloten. Het aantal opgeleide (onderhoud)technici is inmiddels opgelopen tot 11.545.

De Amerikaanse fabrikant kan dankzij aanvullende fondsen van het Amerikaanse ministerie van defensie beginnen met de bouw van meer dan honderd F-35 varianten. Voor de bouw van 105 zogenoemde Lot 17 gevechtsvliegtuigen (de zeventiende bouwreeks) is initieel 847 miljoen dollar beschikbaar gesteld. De F-35 varianten zijn bestemd voor de U.S. Air Force, de U.S. Navy en het U.S Marine Corps. Ook worden vliegtuigen gebouwd voor buitenlandse opdrachtgevers.

2 reacties op “Lockheed Martin levert recordaantal F-35s af

  1. Ruud Vos schreef:

    Aangepast nav berichtgeving gisteren.
    Beschikbaar gestelde fondsen zijn initieel. Er komt dus nog meer bij….

  2. Anton Schiere schreef:

    Vreemd dat jullie hier schrijven dat er meer dan 700 F-35 varianten geleverd zouden zijn, terwijl in jullie artikel op 10 december al sprake was van: ” . . . tot op heden meer dan 730 F-35 varianten geleverd aan negen land die operationeel zijn op 21 basis.” We zijn nu toch bijna een maand verder.

    Overigens deze Lot 17 F-35 varianten zijn nu wel heel erg voordelig met nog maar $ 8.066.666 per stuk ? Kan Nederland er makkelijk wel wat extra van bij bestellen ?

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur