Nieuws

WASHINGTON – Boeing en Mitsubishi Heavy Industries (MHI) hebben een overeenkomst getekend om 70 in Japan vliegende Mitsubishi F-15J/D gevechtsvliegtuigen op te waarderen tot J-15 JSI (Japanese Super Interceptor).

Oorspronkelijk zouden 98 toestellen worden aangepast, maar om kostentechnische redenen werd dit aantal naar beneden bijgesteld tot 70 met een contractwaarde van 471 miljoen Dollar. Het contract was mogelijk nadat de exportcommissie van de Amerikaanse senaat eind oktober 2019 toestemming gaf voor deze moderniseringsslag.

De F-15s zullen onder meer worden uitgerust met Active Electronically Scanned Array (AESA), een ADCP II, een Digital Electronic Warfare System (DEWS) en een Joint Mission Planning System (JMPS)

De Mitsubishi F-15J/MJ Eagle is een in Japan bij Mitsubishi Heavy Industries in licentie gebouwde F-15 Eagle.

Foto: U.S. Air Force photo/Tech. Sgt. Angelique Perez.