Nieuws
5x Piper PA-28 Vliegclub Flevo

LELYSTAD – Als één van de oudste en grootste vliegclubs van Nederland viert Vliegclub Flevo op 7 Mei 2022 zijn 50-jarig bestaan. En wel op grootse wijze vanwege een ‘VCF 50 Jaar Lustrum Fly In’ op Lelystad Airport.

Lelystad Airport zal op die dag in het teken staan van deze jubileumviering. Zo is er sprake van een groot aantal genodigden, waaronder mensen en instanties uit de wereld van de luchtvaart met hun presentaties. Eén daarvan is astronaut en tevens VCF-clublid André Kuipers. De opzet van het dagprogramma ziet er vooralsnog en onder voorbehoud als volgt uit.

Afgezien van de static display van tal van – bezoekende – vliegtuigen, zullen er formatie takeoffs plaatsvinden, overigens met de mogelijkheid voor gasten om (betaald) mee te kunnen vliegen, terwijl er ook op simulatoren gevlogen kan worden. Zelfs in een Boeing 737. Het is het SimCenter dat hiervoor zijn medewerking verleent. En wie nog nooit een Pal-V autocopter in actie heeft gezien, die gaat dat op die 7-de Mei hoogstwaarschijnlijk ook meemaken. En natuurlijk is ook de vliegschool van Vlieg Club Flevo op deze feestdag voluit aanwezig en kan men een proefles boeken. Een groot en gezellig evenement, kortom, waarbij natuurlijk ook gegeten en gedronken kan worden.

Er wordt gerekend op zo’n vijfhonderd á zeshonderd gasten, waarvan een deel dus per eigen vliegtuig zal arriveren. Speciaal voor deze gelegenheid biedt Lelystad Airport een korting van 50% op het landingsgeld aan voor vliegers die voor dit lustrum van buiten Lelystad komen. En omdat het in totaal om zo’n 100 á 120 toestellen gaat, zal ook Lucht Verkeersleiding Nederland het gezellig druk krijgen.

Aanvullende informatie en aanmelden: www.vliegclub-flevo.nl of telefonisch +31 (0)320 288469.

5x Piper PA-28 Vliegclub Flevo
De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur