Nieuws

Traditiegetrouw blikken we op de valreep van oud en nieuw terug op de vaakst bekeken webpagina’s op www.pilootenvliegtuig.nl. En: er kan maar een winnaar zijn: Max Verstappen!

LEEUWARDEN – Max Verstappen is niet alleen wereldkampioen F1 geworden, maar zorgde op op de website van Piloot en Vliegtuig voor een ‘wereldrecord’ toen verslag werd gedaan van de aankomst van Verstappen’s Dassault Falcon 900 privéjet op Schiphol in januari 2021. (Foto: Berend Jan Floor)

2: In september 2021 arriveerde de derde voor België bestemde A400M op Melsbroek. Die landing trok een meer dan gemiddeld aantal websitebezoekers.

3: De gigantische zesmotorige Pratt & Whitney PW4056 turbofan aangedreven Stratolaunch ‘Roc’ voltooide op 29 april 2021 een tweede testvlucht.

4: De voor de Koninklijke Luchtmacht bestemde gestage stroom F-35A Lightning IIs die vanaf de fabriek in het Italiaanse Cameri naar Leeuwarden werden overgevlogen, bleef ook bij de websitebezoekers niet onopgemerkt.

5: Ook de komst van de voor KLM Cityhopper( (KLC) bestemde nieuwe Embraer E195-E2s bleef niet onopgemerkt. (Foto: Berend Jan Floor)

6: In oktober 2021 ontving de eerst klas van tien studenten van het Transavia Airline Pilot Program hun welverdiende wings. Transavia koos in maart 2019 uit bijna 500 aanmeldingen de eerste twaalf kandidaten voor hun airline pilot program.

7: Bij een uitslaande brand werd in de nacht van donderdag op vrijdag 2 april een hangar op Vliegveld Hilversum in de as gelegd waarbij meerdere vliegtuigen verloren gingen. Een inderhaast opgetuigde crowdfunding actie moest de gedupeerde eigenaar er weer bovenop helpen. De actie leverde meer dan 100.000 Euro op!

8: Boeing test momenteel de onbemande MQ-25 Stingray aan boord van een vliegdekschip. Daarbij worden in eerste instantie op volle zee aan boord van de USS George H.W. Bush (CVN -77) bekeken hoe het beste op een vliegdek gemanoeuvreerd kan worden.

9: Boeing Australia heeft met een tweede eenmotorige Loyal Wingman vanaf het Australische Woomera Range Complex een eerste serie testvluchten uitgevoerd. Binnenkort zullen beide toestellen gelijktijdig gaan vliegen om het digitale Boeing Airpower Teaming System te gaan testen.

2 reacties op “Max Verstappen lijstaanvoerder Top Tien website

 1. Frans Eekhout schreef:

  België en Nederland werken op defensiegebied nauw samen denk aan de Kon. Marine waar “overtollige” en ex M fregatten onze zuiderburen met mooie schepen hebben verrrijkt en binnenkort nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen zullen volgen. Volgende stap zou kunnen zijn als Nederland ter vervanging van de Hercules transport vliegtuigen OOK de Airbus A 400 M Atlas kiest. Gezamenlijk kunnen ze dan in NAVO verband en onderling nog inniger gaan samenwerken en bijstaan wat extra voordelen met zich mee kan brengen. Kiest Nederland voor de C 130 J dan vervalt deze optie. Gelukkig is een en ander al wel van toepassing met de A 330 MRTT en F 35 A, dus wie weet wat de toekomst gaat brengen…

 2. Frans Eekhout schreef:

  …NAAMGEVING KLM AIRBUS VLIEGTUIGEN…
  Gelukkig en Gezond Nieuwjaar en voorspoedig 2022 beste redactie en mede sympathisanten van Piloot en Vliegtuig.
  Mooi overzicht en foto’s met natuurlijk Max Verstappen met stip op één !
  Nu de KLM en Transavia binnenkort met Airbus A320 neo en A321 neo vliegtuigen gaan vliegen, zou het leuk zijn deze de namen te geven van bekende en succesvolle Nederlandse sporters en bijvoorbeeld de eerste KLM A321 neo de naam van MAX Verstappen te geven. Waarom de A 321 en niet de A 320 neo, omdat het derde cijfer een één is en Max de eerste Nederlander is die Wereldkampioen Formule 1 is geworden en dit succes benadrukken met een KLM vliegtuig die overal in Europa en misschien ook een beetje daarbuiten vooral als men voor de XL en of XLR kiest, zou een mooie stimulans zijn om sportief gedrag te verbinden met duurzamer vliegen, een idee voor de KLM en co misschien…!