Nieuws

JACKSONVILLE BEACH – De Amerikaanse ATP Flight School heeft een deal gesloten met de nieuwe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Avelo Airlines in een poging aan voldoende piloten te komen.

Onderdeel van de afspraak is het Avelo Airlines Direct Program waarbij bij ATP opgeleide piloten rechtstreeks plaatsnemen in de rechter stoel van een Boeing 747 op het moment dat zij 1.500 uur gevlogen hebben.

De opleiding wordt door ATP verzorgd op een van de zeventig locaties van ATP. Daar volgens studenten gedurende zeven maanden een maatschappij georienteerde opleiding. Na deze zeven maanden studeren ze af met een multi-engine CPL en instructeurscertificaten waarmee als instructeur de nodige vlieguren bij elkaar kunnen worden gesprokkeld.

Om voorbereid te zijn op het besturen van een 737 worden meerdere uren doorgebracht in Level 4/5/6 Flight Training Devices (FTDs) en vier uur een Level D Full Flight Simulator. Daarna volgt een aparte cursus in het werken met een Flight Management System (FMS).

Avelo vliegt momenteel met de Boeing 737-700 (3) en 737-800 (3) en wordt evenals veel andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen geplaagd met pilotentekorten.