Nieuws

DULLUTH – Cirrus Aircraft heeft een eerste SR20 TRAC Series overhandigd aan de Kansas State University Salina Aerospace and Technology Campus. Deze Amerikaanse vliegopleider tekende voor vijf toestellen van dit type terwijl kort daarvoor bij Textron tien eenmotorige C172 Skyhawks en twee tweemotorige Beech Barons werden besteld voor levering in 2022.

Cirrus ontwikkelde dit toestel in 2019 speciaal voor vliegopleiders. Volgens de fabrikant is het vliegtuig ideaal voor een leerling en dienst instructeur dankzij Perspective+ by Garmin avionica, een simulator waarmee het neerlaten en intrekken van een landingsgestel kan worden gesimuleerd en de mogelijkheid om (als instructeur) vanaf de achterbank met twee leerlingen voorin te communiceren.

Ook het geavanceerde Flight Management System (FMS), het geïntegreerde motorbewaking- en crew alerting/warning systeem dragen volgens Cirrus bij aan het op een geavanceerde manier trainen van toekomstige verkeersvliegers.

In tegenstelling tot het ‘normale’ SR20 interieur ligt bij de SR20 TRAC Series de nadruk minder op luxe en meer op duurzaamheid wat onder meer tot uiting komt in een eenvoudig te reinigen slijtvaste vloerbedekking en snel te reinigen stoelbekleding.

De TRAC SR20 wordt geleverd met een 215 pk sterke Lycoming IO-390 die pas na 2.400 uur aan revisie toe is. Het toestel wordt standaard geleverd met een een Electronic Stability &Protection systeem en het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS).

De SR20 is onder meer al als trainer in in gebruik bij Lufthansa Aviation Training, de Amerikaanse luchtmacht, Emirates Airline en de Oklahoma State University.