Nieuws

PARIJS – De Fanse Kodiak operator Héli-Béarn heeft een contract op zak van het Faanse Armament General Directorate (DGA) om gedurende vijf jaar op jaarbasis 200 uur met een eenmotorige Kodiak turboprop Franse militairen te ondersteunen die nieuwe parachutesystemen uit moeten testen.

Volgens het DGA is de Kodikak daarvoor niet alleen geschikt, maar ook beduidend goedkopter in te zetten dan viermotorige paravliegtuigen als de C-130 Hercules of A400M Atlas.

Héli-Béarn was de eerste Franse operator die vanaf Pau-Pyrénées Airport met de Kodiak ging vliegen en beschikt inmiddels over twee turboprops van dit type.

Een Kodiak kan per tour tot vijftien parachutisten meenemen waarbij het in 9,5 minuut naar FL120 (3.000 m) klimmen. Gemiddeld kunnen met het toestel daardoor tot vier rotaties per uur worden gevlogen.

.