Nieuws

MARIGNANE – De Franse minister van defensie heeft het Armament General Directorate (DGA) opdracht gegeven een eerste reeks van dertig tweemotorige H160M helikopters te bestellen bij Airbus Helicopters.

In eerste instant gaat het om 21 helikopters voor de landmacht, acht voor de marine en een voor de Franse luchtmacht. De leveringen hiervan moeten in 2027 beginnen. De totale order kan oplopen tot 169 H160M Guépards

De helikopters zulle worden uitgerust met een door Safran te leveren Euroflir 410 electro-optisch systeem, Thales FlytX avionica en een AirMaster C radar.

Piloten kunnen daarbij gebruik maken van het door Thales ontwikkelde TopOwl Helmet-mounted Sight & Display systeem.

Daarnaast krijgt de helikopters een suite om zichzelf te beschermen alsmede een tactisch datalink en satellietcommunicatie systeem. Ook kan de H160M een MBDA ANL raket voor aanvallen op oppervlakteschepen meevoeren alsmede machinegeweren.