Nieuws

s

MELBOURNE  – Embraers dochterbedrijf Eve Urban Air Mobility Solutions en het Amerikaanse bedrijf Zanite Acquisition Corp gaan samenwerken om een Amerikaanse beursgang van Eve mogelijk te maken. Zanite zal daarbij een belang nemen van achttien procent in het Braziliaanse bedrijf en haar naam veranderen in Eve Holding, Inc.

Gelijktijdig werd bekend gemaakt dat opnieuw drie luchtvaartmaatschappijen aan boord kwam met samenwerkingsorders voor enkele honderden Eva’s. Zo tekenden zowel leasemaatschappij Azorra als Republic Airways elk voor 200 Eve eVTOLs terwijl Skywest er in princinpe honderd wil afnemen.

Daarnaast werd een overeenkomst gesloten met het Britse BAE Systems om de mogelijkheid van militaire Eve eVTOLs te onderzoeken.

Het aantal bestelde Eve eVTOLS die in 2026 op de markt moet komen, ligt inmiddels rond de 500.https://www.pilootenvliegtuig.nl/2021/12/06/embraer-x-introduceert-evtol-concept/