Nieuws

LUIK – De ASL Group heeft vrijdag (17 december) op Liege Airport een nieuwe hangar in gebruik genomen. Het nieuwe onderkomen is 60 m breed, 35 meter diep en 13 m hoog. De zesdelige schuifpoort aan de voorzijde is 48 meter breed en 8,7 meter hoog.

ASL Jet Handling is de exclusieve afhandelaar voor alle General Aviation luchtverkeer op de luchthaven van Luik. Daarvoor wordt een van de meest moderne, veilige en groene General Aviation Terminals met hangar in Europa in bedrijf genomen zodat de hoogste standaard op het vlak van service, comfort en efficiëntie geboden kan
worden.

In de nieuwe GAT terminal is een ruime en aangename ontvangstbalie voorzien, functionele ruimtes voor politie, douane, handlingpersoneel, kantoren, meeting rooms, relax- en werkruimte voor de piloten, een trainingscenter met simulatoren, kwalitatieve sanitaire en technische voorzieningen voor alle ruimtes zodat de privacy van de
verschillende gebruikers altijd gerespecteerd wordt. Om het hygiënisch comfort te verhogen zijn de sanitaire ruimtes uitgerust met No-Touch toestellen.

In elke ruimte waarin zich personen bevinden is er een continue meting van de luchtkwaliteit , indien nodig kan een snelle bijsturing gebeuren van de ventilatie of verwarming. Om dit allemaal mogelijk te maken is er geopteerd voor een centraal overkoepelend Building Automation Management Systeem. Dit systeem neemt ook de
energiemonitoring voor zijn rekening , zodat de zelfconsumptie van de opgewekte PV panelen zo groot mogelijk kunnen maken. Tevens loopt er een aanvraag om het huidige PV vermogen van 38kWpiek te verhogen naar 150kWpiek. Er wordt daarnaast optimaal ingezet op hergebruik van regenwater en een eigen
microzuiveringsstation zorgt voor de zuivering van het afvalwater

Het gebouw werd gerealiseerd door het Genkse houtskeletbouwbedrijf MBS (Machiels Building Solutions) als hoofdaannemers, met MTS en Ceyssens glas als voornaamste partners. Wat dit project bijzonder maakt is de ecologische draagstructuur in hout in plaats van een betonnen of stalen draagstructuur. Hierdoor wordt CO2 gecapteerd wat de ecologische footprint van dit gebouw aanzienlijk verbetert.

.