Nieuws

DOHA – Qatar Executive heeft gelijktijdig drie Gulfstream G650ER zakenjets in ontvangst. genomen. Een vierde toestel van dit type zal nog voor de jaarwisseling worden geleverd waarna Qatar Executive over twaalf 650ERs beschikt.

Alle j ets zullen ingezet worden op strategische ultra-langeafstandsroutes naar Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific. Met de G650ER kan in ongeveer dertien uur non-stop van Doha naar New York worden gevlogen en in iets meer dan acht uur van Doha naar Seoul.
 
In november 2021 heeft Qatar Executive een leveringsvlucht gemaakt met gebruik van drop-in gecertificeerde Sustainable Aviation Fuel (SAF), waarmee de Qatar Airways Group een nieuwe mijlpaal bereikt en haar voortrekkersrol bevestigt om met één van de meest geavanceerde vloten te vliegen. Als wereldwijde lanceringsklant is Qatar Executive enthousiast over de geplande levering van de gloednieuwe Gulfstream G700 vliegtuigen, die in staat zijn om op 100 procent SAF te vliegen.

 
Naast de Gulfstream G650ER’s omvat de vloot van Qatar Executive drie Bombardier Global 5000’s, één Bombardier Global XRS, één Airbus A319ACJ en een Airbus A319 Air Ambulance-toestel, waardoor de huidige vloot op zeventien vliegtuigen komt.