Nieuws

SEATTLE – Aeromexico heeft bij Boeing woensdag (15 december) gelijktijdig vier bij SMBC Aviation Capital gehuurde CFM LEAP-1B27 aangedreven 737 MAX 8 varianten opgehaald. Een eerste door SMBC aan Aeromexico verhuurde 737 MAX 8 werd op 20 november al overhandigd.

Sinds juli onderhandelde de luchtvaartmaatschappij ook met leasemaatschappij Dubai Aerospace Enterprise (DAE) over de levering van twaalf Boeing 737 MAX varianten. En begin juni 2021 droeg de Air Lease Corporation al een eerste 737 MAX 9 aan Aeromexico over. Dat toestel werd voor langere tijd gehuurd en zou krijgen van nog eens drie bij ALC te huren MAX 9 varianten.

Aeromexico vliegt daarnaast al met zes MAX 8 varianten waaraan nog eens vier zullen worden toegevoerd. Ook beschikt de maatschappij over een MAX 9 die momenteel geparkeerd staat.

Hoewel de maatschappij nog onder ‘chapter 11’ faillissementsbescherming staat, werd in april 2021 aangekondigd dat er dit jaar veertig vliegtuigen aan de vloot zullen worden toegevoegd.