Nieuws

NAVAIR toont eerste Griekse MH-60R

WASHINGTON – Het Amerikaanse US Naval Air Systems Command (NAVAIR) heeft via haar Twitter account de eerste foto vrijgegeven van een voor Griekenland bestemde MH-60R Multi-Mission Seahawk,

Griekenland kreeg in juli 2019 groen licht van de exportcommissie van de Amerikaanse senaat om zeven Lockheed Martin MH-60R Multi-Mission helikopters te bestellen.De helikopters zouden worden geleverd met geavanceerde navigatie- en communicatiemiddelen, reservemotoren. Daarnaast worden wapensystemen geïnstalleerd waardoor met de helikopters onder meer meegeleverde AGM-114 Hellfire raketten en ook AGM-114 M36-E9 Captive Air Training Missiles (CATM) en AGM-114Q Hellfire trainingsraketten kunnen afvuren.

Onderdeel van het contract worden tevens de training van piloten en technici en het leveren van trainingsapparatuur.

De Seahawks gaan bij de Griekse marine verouderde Bell 212ASW en oudere S-70B Seahawks aflossen. Ze krijgen onder meer onderzeebootbestrijding als taak.