Nieuws

SEATTLE – United Airlines en Alaska Airlines gaan investeren een door ZeroAvia te ontwikkelen hybride waterstof-elektrische aandrijving. Gekozen is daarbij voor de bij United vliegende CRJ550 regionale verkeersvliegtuigen die plaats bieden aan vijftig passagiers.

Deze vliegtuigen moeten rond 2028 worden aangedreven door ZA-200RJ motoren in plaats van de GE Aviation CF-34 turbofans die nu gebruikte worden. In eerste instantie worden 25 emisseiloze motoren besteld met opties op nog eens 25.

United besloot in 2019 vijftig CRJ700s om te bouwen naar een configuratie met vijftig stoelen.

Wereldwijd vliegen momenteel ongeveer 1.300 Bombardier CRJ varianten. Reden voor de MHI RJ Aviation Group ook in zee te gaan met ZeroAvia voor mogelijke ombouw van (een deel van) deze vliegtuigen.

Ook voor de door ZeroAvia ontwikkelde ZA2000 vervangingsmotoren voor ATR en Bombardier turboprops bestaat inmiddels de nodige belangstelling.