Nieuws

KOBE – All Nippon Helicopters (ANH) heeft bij de Airbus Helicopters vestiging in de Japanse stad Kobe een tweemotorige H160 in ontvangst genomen. Het toestel zal in Japan een Eurocopter AS365 gaan vervangen.

ANH zet momenteel zes AS365s en vijf H135s in voor nieuwsverslaggeving ten behoeve van meerdere Japanse televisiezenders verspreid over het land.

De H160 kon in dienst treden na Japanse certificatie. Het Europese typecertificaat werd in juli 2020 uitgereikt. In de  H160 zijn 68 gepatenteerde onderdelen verwerkt waaronder Blue Edge rotorbladen en Helonix vluchtverloop protectie. Door het productieproces te stroomlijnen, kan een nieuwe H160 in 24 weken na bestelling geleverd worden.

Airbus Helicopters voorziet voor de in 2015 geïntroduceerde helikopter een vliegbereik van 120 nm (ruim 220 km) met twaalf passagiers en een bereik van 475 nm (880 km) wanneer sprake is van een SAR variant. Daarbij wordt gesproken wordt over een kruissnelheid van 255 km/h.