Nieuws

MONTREAL – De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft de eerste van acht tot vrachtvliegtuig omgebouwde Boeing 767-300ERs in ontvangst genomen.

De maatschappij maakte in november 2020 bekend een deel van haar 24 Boeing 767-300ER vliegtuigen willen laten ombouwen tot ‘full freighter’. De toestellen worden nu nog ingezet bij LCC dochter Air Canada Rouge. De vrachtvliegtuigen kunnen tot 57 ton vracht meenemen in een ruim met een inhoud van 326 kubieke meter.

Kort daarvoor werd toen ook bekend gemaakt dat de maatschappij zich door de Covid-19 pandemie genoodzaakt zag een streep te halen door twaalf bestelde Airbus A220s en tien Boeing 737 MAX 8 varianten. Ook zouden 79 vliegtuigen bij prijsvechter en dochter Air Canada Rouge versneld werden uitgefaseerd.

Wel zouden achttien A220-300s en zestien MAX 8en worden afgenomen, maar dan pas rond 2023.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur