Nieuws


BERLIJN – Drie Duitse luchtvaartenthousiasten hebben een uitgefaseerde C-160 Transall van de Duitse Luftwaffe gekocht om deze om te laten bouwen tot vakantiehuis dat als ‘Trallotel’ in 2023 de deuren zal openen,

Dominik Weil, Dominic Jung en Michael Busch droomden al sinds 2013 om een Transall te redden van de sloper, en zagen nu hun kans schoon toen de transportvliegtuigen bij Lufttransportgeschwader 63 vanaf 23 september van dit jaar aan de grond kwamen te staan.


Het toestel, de voormalige 50+79, zal na ombouw plaats bieden aan zes vakantiegasten

Hoewel het vrachtruim met een vloeroppervlak van 54 vierkante meter stevig zal worden verbouwd, blijft de cockpit in takt en toegankelijk voor vier tot zes vakantiegangers .

De Transall wordt dinsdag (7 december) overgevlogen naar Zweibrücken Airport waarna in september 2022 begonnen wordt met het aanpassen van het transportvliegtuig.

Foto: Trallotel