Nieuws

JEDDAH – The Helicopter Company (THC) uit Saoedi Arabië heeft bij Airbus Helicopters na een eerdere order 26 helikopters besteld. Ook de politie uit de Duitse deelstaat Beieren bestelde acht helikopters.

De voor THC toestellen zijn van het vijfbladige type H145 D3 waarvan er twintig werden besteld en tevens zes ACH160 VIP varianten. De eerste order werd in 2019 geplaatst toen tien eenmotorige H125s werdem besteld. Deze toestellen worden in Saoedi Arabië.ingezet voor een breed scala aan taken waaronder sight seeing, filmopdrachten en onderzoek. De H125 biedt plaats aan maximaal zes passagiers.

De politie uit de Duitse deelstaat Beieren tekende voor acht H145 D3 varianten. Deze zullen vanaf 2023 evenveel EC135s gaan vervangen waarmee momenteel nog gevlogen wordt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur