Nieuws

DENVER – De Amerikaanse leasemaatschappij Skye Aviation, LLC, uit Denver, Colorado, heeft bij Bye Aerospace opnieuw een aanbetaling gedaan voor elektromotor aangedreven eFlyer 800s. Nadat in juli 2021 al een aanbetaling was gedaan voor vijftien vliegtuigen, werd een nieuwe aanbetaling gedaan voor nog eens twee toestellen. Ook werden aanbetalingen gedaan voor nog eens drie opties.

.

Het nieuwe toestel zal plaats gaan bieden aan acht personen (piloot en zeven passagiers) en wordt ontwikkeld om turboprops als de King Air 260 uit de markt te drukken. Bij een stukprijs van zes miljoen dollar wordt het toestel even duur als een nieuwe King Air 260. De operationele kosten zullen volgens Bye echter aanmerkelijk lager uitvallen en rond een vijfde van die van de turboprop komen te liggen.

Vooreerst wordt voor de eFlyer na een klimsnelheid van 3.400 fpm (1.036 m/min) op FL350 (10.668 m) een kruissnelheid voorzien van 320 kts (593km/h). Bij een kruissnelheid van 280 kts (519 km/h) kan 500 nm (926 km) overbrugd worden met 35 minuten IFR reserve.

Bye Aerospace tekende recent de eerste order op voor een onbekend aantal eFlyer 800s.

Rheinland Air Service GmbH
Ook Rheinland Air Service GmbH (RAS) uit het Duitse Mönchengladbach heeft bij Bye Aerospace vijf eFlyer 800s besteld. Door de order wordt RAS niet alleen de eerste Europese klant, maar mag het ook als onderhoudsbedrijf voor het nieuwe vliegtuig gaan optreden. Daarnaast is RAS benoemd als dealer voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Door de nieuwe order heeft Bye Aerospace bijna 900 opgetekende orders voor de eFlyer 2, eFlyer 4 en eFlyer 800.

1 reactie op “Opnieuw order Bye Aerospace eFlyer 800

 1. Anton Schiere schreef:

  Wat een mooie getallen voor dit e-vliegtuig, ik zet er voor de grap die van PC 12 naast:

  eFlyer 800: Pilatus PC 12
  – Passagiers: 8 6 – 9
  – Kruissnelheid: 519 km/u 528 km/u
  – Vlieghoogte: 10.668 m 9.144 m
  – Range: 926 km 3.417 km
  – Prijs Mln. € 5,28 Mln. € 4,708

  Op de kortere afstanden qua prestaties al zeer concurrerend en de prijs per km komt zeker lager uit voor deze helemaal stille vluchten. Echt om naar uit te zien !

  Nu alleen wel snel investeren in een goede laadinfrastructuur zodat je ook met die toestellen overal snel kunt la(n)den.