Nieuws
BF-04 Flight 298. First Ski Jump on 19 June 2015 with Mr. Peter Wilson as the pilot.

LONDEN – In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuw training squadron opgericht waarbinnen Britse piloten en collega’s van de Qatar Emiri Air Force (QEAF) gezamenlijk gaan trainen met de Hawk Mk 167 staaltrainer.

Qator bestelde in 2017 naast 24 Eurofighter Typhoon vliegtuigen ook negen Hawk Mk 167 varianten.

Binnen het nieuwe 11 Squadron zal BAE Sytems zowel live training verzorgen als gebruik maken van computersimulaties om piloten uit beide landen op hun toekomstig taak voor te bereiden.

Het Canadese trainingsconglomeraat CAE is daarbij door BAE Systems geselecteerd om het Medallion MR e-Series visuele trainingssysteem te leveren voor de Eurofighter Typhoon full-mission simulators voor de QEAF e.

De eerste voor Qatar bestemde Typhoon voltooide op 23 december 2019 een eerste testvlucht bij het Flight Test Centre van de Italiaanse Leonardo Aircraft Division in Turijn-Caselle . Het werd mede hierdoor de meest geavanceerde Typhoon ooit toen de eerste in 2020 bij de luchtmacht van Koeweit werd afgeleverd.

Dat toestel was tevens de eerste zogenoemde Instrumented Series Production Aircraft (ISPA 6) productievariant met de Captor E-Scan Radar. Ook zijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het wapensysteem van dit mult-role gevechtsvliegtuig waaronder de Lockheed Martin Sniper Advanced Targeting Pod.

.